Image by Arseny Togulev

Bronnendag

Beltane in Bronnenland

Heuvels en dalen, bronnen en meanderende stroompjes, in het glooiende Zuid Limburg is het makkelijk verbinden met het landschap als het lichaam van de grote aardegodin.

Beltane is het oude feest van de Mei, het begin van de Keltische zomer, tijd van bloei en vruchtbaarheid in de natuur. Met Beltane vieren we de liefde en de levendigheid in onszelf en in de natuur, het heilig huwelijk tussen bezieling en vorm, belichaming.

Tijdens deze eendaagse pelgrimage openen we ons voor de ontmoeting met de diepere lagen in het land. We bezoeken oude heilige plekken en laten ons spiegelen door wat de natuur en de oude verhalen over god en godin, hoogtes en dieptes, bron en bloei ons te vertellen hebben.

We bezoeken een aantal verschillende plekken waar we een ritueel doen en in de heilige ruimte verwelkomen wat door ons heen zichtbaar en voelbaar mag worden.

We verbinden ons met de energie van de Mei, van Beltane, het huwelijk tussen schijnbare tegendelen, met o.a. Moeder Aarde, Maria en Brigid , met de Limburgse 'Sheela-na-Gig' en met de god van de vegetatie, van de wilde natuur.

We verzamelen op een afgesproken plek en rijden zelf naar de volgende plek. Na aanmelding ontvang je alle reisinfo. We wandelen twee aan twee en reizen met maximaal twee personen per auto. Nemen zelf lunch mee, die gedeeld mag worden (potluck).

Kosten van de pelgrimage met rituele begeleiding: 99 euro. Kom je met z'n tweeën, dan ontvang je ieder 10 euro korting. Meld dit dan even bij aanmelding.
Reis en lunch voor eigen rekening.

Fijn om je drum, ratel, rugzak, wandelschoenen, zitlap, picknickkleedje, lentejurk mee te nemen, of wat voor jou handig-passend voelt.

58713287_2134306296607042_16890737225493