Image by Poppie Pack

Heilige Seksualiteit

Lang geleden werd seksualiteit gezien als heilig en helend. We leven nu in een bijzondere tijd waarin dit besef terugkeert. Steeds meer gaan we zien en vieren wat de kracht is van onze seksualiteit. We integreren kennis en wijsheid uit verschillende tradities om te helen. Om het idee van de afscheiding tussen lichaam en geest, dat de afgelopen eeuwen hoogtij gevierd heeft, los te laten. Om ons opnieuw te verbinden met de enorme kracht die we met de schuld en de schaamte in onze schaduwen verstopt hebben. We dalen af in onze lichamen om ons hoofd en ons hart weer te verbinden met ons bekken.

Seksuele energie is levensenergie. Het is onze creatieve energie. Dat wat ons levendig doet zijn. Wanneer onze seksuele energie vrij door ons hele lijf kan stromen en door alle chakra's heen, voelen we ons verbonden van top tot teen en met het leven om ons heen. Onze seksualiteit verbindt ons zo met onze spiritualiteit. De bliss, de extase en ervaringen van eenheid die onze seksualiteit ons kan geven wanneer de energie kan doorstromen tussen ons hart en ons bekken, helpt ons onze heelheid herinneren. Onze heiligheid.

Seksualiteit is de poort van het leven naar onze diepe verbondenheid ervaren, de interconnectedness van het al. Niet voor niets draaiden de oudste religieuze rituelen en symbolen om de kracht van onze seksualiteit. De diepte van onze overgave aan dat wat groter is dan wij, aan de helende kracht die ten dienste staat van het leven zelf, creëert een houding van eerbied en verwondering.

 

We gaan ons lichaam weer als een tempel beleven. Als het heilige der heiligen en als de Graal. We creëren nieuwe tempels waar we elkaar ontmoeten in zusterschap en broederschap. Ont-dekkend, vrijmakend, opnieuw verbindend en liefhebbend. We stellen ons open voor de puurheid en de onschuld van onze seksualiteit. De magie die ontstaat wanneer we ons in onze kwetsbaarheid openen voor onszelf en voor elkaar. We gaan onze natuur weer eren, het lichamelijke, de oerkracht, met het geestelijke, onze bezieling, onze spiritualiteit.

Heilige seksualiteit is het pad van thuiskomen in ons vrouw zijn, man zijn, mens zijn. Thuiskomen op aarde als belichaamde liefde.

DSC_0733-Edit.jpg