Image by Annie Spratt

Priestess Life

In elke vrouw leeft een priesteres

Het is dat deel van onszelf waarmee we verbondenheid ervaren. Verbondenheid met onszelf, met anderen, met de natuur, met de zon, de sterren en de maan. Het is dat deel van ons dat het heilige in alles kan zien, de bezieling van de materie kan ervaren. Dat niet alleen weet, maar ook ten diepste voelt, dat alles met elkaar verbonden is. 

De priesteres in jou ziet de tekens, weet wat klopt voor jou, verstaat de taal van de natuur. Zij leeft met oude en nieuwe verhalen, met godinnen en archetypen, kruiden, bomen en stenen. De sterren wijzen haar de weg. Zij danst in het ritme van de maan en spiraalt mee met de seizoenen. 

De Aarde is steeds opnieuw haar thuis. Daar waar zij creëert, voedt en liefheeft, waar ze haar licht brengt, al moet ze daarvoor diep het donker door reizen. Toegewijd aan Liefde en Leven gaat ze steeds op weg. Ze reist met de fluisteringen van de wind, volgt haar innerlijk vuur, haar passie. Ze laat zichzelf meevoeren door haar innerlijke flow. Terug naar de Bron om het levenswater helend en verkwikkend te laten stromen. Ze leeft met de kracht van de elementen om met alles wie zij is helemaal hier te zijn. 

Je (opnieuw) verbinden met jouw innerlijke priesteres brengt verloren magie terug in je leven. Er bewust voor kiezen om de priesteres die je bent weer toe te laten in jouw leven is een weg van herinneren. Het pad van de priesteres betreden, is een weg van weer thuiskomen bij jezelf. 

Dat prachtige sensitieve vrouwelijke lijf heb je niet voor niets gekregen. Dat gevoel voor magie dat zo vanzelfsprekend voor je was toen je klein was. Jouw liefde voor de natuur. Gevoel voor heilige plekken. Kijken achter de maskers van mensen. Meedeinen met het ritme van de aarde, de zon, de sterren en de maan. De dingen die je ziet, weet en voelt. Iets dat je roept hoe vaak je het misschien ook hebt proberen te negeren. Jouw toewijding aan de Liefde. Dat wat je voelt in kapellen, bij bronnen, die verbondenheid van religie en natuur, spiritualiteit en seksualiteit. Diegene die je weet dat je wilt en kan zijn, wanneer je jouw innerlijke priesteres weer in je leven betrekt. 

Niet alleen voor jezelf, je bent nodig. In een wereld te lang geregeerd door bollebozen los van het lichaam. De Aarde gebruikt voor levenloze ambitie. De heiligheid van de natuur ontkend. Het is tijd voor nieuwe verhalen, voor het oppakken van onze Herstory, naast onze His-story. Voor manieren van leven die weer geleid worden door het besef van de intrinsieke verbondenheid, de interconnectedness, van alle leven. Tijd voor het opnieuw integreren van onze intuïtie, onze natuurlijke sensitiviteit, van onze diepte en de wijsheid  van het lichaam in ons dagelijks leven. Tijd voor de terugkeer van respect en diepe waardering voor dat wat te lang niet geëerd is, wat geweld is aangedaan en ontkracht. De kracht van vrouwelijkheid en natuur, van ouderdom en vergankelijkheid, van het donker, waaruit alle leven voortkomt. Cyclisch bewustzijn in plaats van louter lineair. Ons vermogen magie te ervaren en beoefenen in ons leven. Tijd voor een nieuw bewustzijn van het goddelijk vrouwelijke en het goddelijk mannelijke. Voor compassie. Tijd voor de terugkeer van de priesteres.

Hoor jij de roep van de priesteres in jou? Is het jouw verlangen om haar te leven, te belichamen? Om van haar te leren, te herinneren en integreren? Deel uit te maken van de wereldwijde beweging van terugkeer naar onze heilige seksualiteit, vanuit ons aangeboren gevoel voor heiligheid, bezieling en magie, terug naar het beleven van de eenheid van lichaam en geest, spiritualiteit en natuur? 

De training, retraites, workshops, rituelen en schrijfsels die ik creëer, zijn allemaal bedoeld om je te inspireren en ondersteunen om jouw eigen unieke pad van de priesteres te gaan. Jouw persoonlijke toegewijde priesteressenleven te leven. Gewoon als vrouw, als jou. Niets hoogdravends. Maar wel met inbegrip van jouw natuurlijke talenten, om die voluit te leven en heerlijk jou te zijn, met alles erop en eraan. Te genieten, verbinden, ervaren en creëren vanuit jouw innerlijke priesteres, met de kracht van godinnen aan je zij, in je en door je heen. Verbonden met de natuur, de aarde, de sterren, zon en maan, waaruit je altijd nieuwe inspiratie kunt putten, richtingaanwijzers door kunt ontdekken, bemoediging en bekrachtiging in kunt vinden.

117645205_3116339935070335_5335427400124