Boomstronk

Priestess Life Training

De priesteres in jou voluit leven

De priesteres in jou ontdekken, dieper leren kennen en helemaal gaan leven.

Wat betekent leven als priesteres voor jou? Waaraan ben je ten diepste toegewijd? Hoe kan je in jou de verbinding tussen hemel en aarde, de natuur en het spirituele, versterken en hierin een bron van inspiratie vinden en zijn?

In de Jaartraining Priestess Life maak je kennis met de basisprincipes van priesteres zijn. We gaan aan de slag met oa het creëren van een heilige ruimte, wat betekent het om priesteres te zijn, leven met de maan, de seizoenen, de elementen en windrichtingen, het jaarwiel en het levenswiel, de Keltische jaarfeesten, godinnen en goden, mythen en verhalen, rituelen en symbolen, magie, bomen en kruiden, de weg van de heldin en de tarot, heilige seksualiteit, dieper luisteren en zien en vrouwen- en cirkelwerk.

 

Zeven zaterdagen rondom de data van de Keltische jaarfeesten: 19 maart, 16 april, 18 juni, 10 september, 29 oktober, 10 december 2022 en 28 januari 2023

DSC_0651-Edit.jpg

Lees hier de ervaringen van deelnemers: 

 

Ik speelde al twee jaar met de gedachte om mee te doen met de Priestess Life training van Mirjam. Ik werd in eerste instantie tegen gehouden door de vraag of ik mezelf wel een priesteres vond. Ja ik was al sinds mijn tienertijd gefascineerd door verhalen over sterke, dappere vrouwen, ik vond rust en stilte in de natuur en ik was al langer bezig met het Keltisch jaarwiel. Maar een priesteres, nee joh dat was ik niet. Daarnaast geloofde ik dat ik vast omringd zou worden door vrouwen die al veel meer bijdroegen aan de (spirituele) gemeenschap. Coaches, hoedsters van vrouwencirkels, healers ze zouden er vast allemaal zitten. Paste ik daar wel tussen? Ik was kleuterjuf en vooral moeder.

Met kriebels in mijn buik liep ik dan ook een jaar geleden de trappen op naar Mirjams tempel. Mirjam heette mij welkom met woorden, maar ook haar warme, zachte uitstraling zorgde ervoor dat ik mij meer dan welkom voelde.

Eenmaal in de cirkel, omringd door onbekende, toch bekende vrouwen kreeg ik een gevoel van thuiskomen. Ongeacht onze achtergrond deelden we namelijk iets essentieels. We hadden ervoor gekozen daar die dag samen te komen. Wij hadden ervoor gekozen om samen op reis te gaan. En wat een prachtige reis werd het uiteindelijk.

In de veilige bedding die Mirjam telkens weer neerzette met haar voelbare warmte, haar oprechte interesse in ieder van ons en haar zachte vrouwelijke kracht en wijsheid deelden wij ons levensverhaal, onze gevechten met ons zelf en het leven. Zij nam ons op haar beurt mee door de Her-story van alle vrouwen die ons voor gingen, de magie en de kracht van het cyclus leven via het Keltisch (jaar)wiel, de magie van de natuur en de godinnen die ons mochten inspireren (en soms leiden).

We waren jonge meisjes, moeders en oude wijze vrouwen en soms stierven we een beetje om opnieuw te mogen bloeien. Maar bovenal werden we langzaam maar zeker allemaal priesteressen. We kwamen thuis bij ons zelf, durfden te luisteren naar het fluisteren in onze ziel, naar onze intuïtie en omarmden onze vrouwelijkheid. We gingen in onze kracht staan. We werden priesteressen van het hart, priesteressen van de troost en priesteressen van de heilige seksualiteit. 

We kwamen allemaal iets brengen in deze wereld, hoe groot of hoe klein dan ook. En tegen het einde van het jaar voelden we dat, vierden we dat en omarmden we dat. We huilden en lachten en gingen terug naar de echte wereld met een groep sisters voor altijd in ons hart.

 

Kirsten

273008555_395136075796879_9064187030987702433_n.jpg

De jaartraining heeft zoveel bijgedragen aan mijn groei en ontwikkeling!

De veilige bedding, de liefdevolle aandacht en de oefeningen hebben ervoor gezorgd dat ik maximaal mezelf kon zijn en daardoor de schaduw in het licht mocht zetten.

De kennis en oeroude wijsheden waarover je verteld hebt heeft gezorgd voor veel herkenning waardoor ik veel meer leef in mijn natuurlijke ritme.

Als ik er één woord aan mag geven is dat: Verbinding!

Jolien

In een veilige, warme en vertrouwde bedding voert Mirjam Diane je langs de oude wijsheden van het jaarwiel, de seizoenen en de elementen. Herstory, de 'vergeten', vaak onderdrukte wijsheden vanuit het vrouwzijn. Je wordt begeleid in een transformatieproces dat je bij jouw innerlijke kern en wijsheid brengt. In liefdevolle vrouwelijkheid.

Wat heeft het mij gebracht: eindelijk durven vertrouwen op mijn proces, (meer) verbinding met mijn intuïtie en wijsheid, me niet meer het gekwetste, onzekere en ongewenste kind voelen maar eindelijk durven staan in mijn innerlijke wijsheid en kracht. En het doel waarmee ik aan deze training begon: richting in mijn werk als ritueelbegeleider, namelijk als troostdoula!

Mirjam Diane, diep respect en dankbaarheid voor hoe jij deze training begeleidt, samen met de liefdevolle zorg van Rian.

Esther 

Wat was het een bijzondere reis afgelopen jaar! Het woord Priestess triggerde al even het eea in mij. Gaandeweg het jaar proefde ik van de vele facetten die het met zich mee bracht; archetypische energieën als de heks, de priesteres, de godin, de sjamaan en wijze vrouw, kwamen voorbij en haakten al dan niet aan in mijn her-inneringen.

De rituelen, 'herstorie’ en het diepe delen in een prachtige cirkel van vrouwen raakten mij in mijn zijn, mijn zielsverlangen.

Om dan ook uiteindelijk tot het volledige besef te mogen komen dat dat wat in mij Is helemaal perfect is om dit verlangen vorm te ( blijven) geven. Samen met een beetje ondersteuning van mijn favoriete Godin Isis energie en haar kosmische verbinding en met alle liefde, kennis en aanmoediging van Mirjam Diane bewandel ik mijn pad nog meer in overgave!

Dank voor jouw bezieling in deze missie van ‘vrouwenkracht bevestiging’

Brigitte 

Wat een rijkdom de kennismaking met de aloude kennis van het Wiel. Om nu zo bewust mee te kunnen bewegen met de natuurlijke cyclus van winter, lente, zomer en herfst. De Keltische jaarfeesten te vieren met elkaar. Nog meer verbonden met de natuur, moeder aarde.

Het bracht me een paar weken geleden ‘in mijn berenhol’. In mijn winterslaap. Stil en vooral zijn. Uitrusten. Even helemaal niks. Wetende dat de lente vanzelf komt. Nooit eerder kon ik zo zijn.

Wat was het afgelopen jaar een jaar van grote transformatie. Het was niet altijd licht en fijn. Maar in de bedding van deze groep kon ik er doorheen. Kon alles er zijn, kon ik er Zijn .

Vol vertrouwen reis ik weer verder.

Met deze vrouwen voor altijd in mijn hart!

Tianne

Deze opleiding was voor mij een 'experience'. De hele combinatie van: informatie tijdens de les, de oefeningen, huiswerkopdrachten, de groep, het reizen met de godin heeft vanuit het onbewuste zich zo opeens heel bewust gemaakt. Ik kon richting het eind van de training op mijn eigen manier het geleerde in de praktijk brengen en de power echt voelen.  Dit had ik vooraf niet kunnen bedenken en ik ben daar erg dankbaar voor. 

Corina

272885651_391948242782329_3272282825984974169_n.jpg

Soms weet je pas hoezeer je veranderd bent, als je terug kunt kijken en jezelf ineens hele andere
keuzes ziet maken. Het is een proces geweest van twee jaar. Een reis die begon en eindigde in de bedding van een groep lieve wijze vrouwen om me heen.


Zoals je een ui afpelt en het schilletje vrij snel los komt, zo kreeg ik al snel onder ogen hoe ik controle
wilde houden op alles om me heen. We werden geïntroduceerd in een magische wereld, vol met
verhalen, rituelen en ervaringen. Na alles wat we in het eerste jaar hebben geleerd, weet ik mij o.a. gelukkig met mijn eigen gemaakte maanklok waarmee ik me meer en meer bewust word hoe ik mijn cyclus gevoelsmatig doorloop en hoe ik in mijn activiteiten daar rekening mee kan houden. Ik zwem voor mijn gevoel minder vaak
tegen de stroom in. Er is meer flow, meer ontspanning. Ik heb een altaar waar ik regelmatig voor zit,
mediteer meer, trek regelmatig een orakelkaart en snap hoe Tarot werkt. Ik doe alleen nog maar
dingen als ik er Zin in heb. Er is een hoop los gekomen, getriggerd en geprikkeld geweest in het eerste jaar. Een wereld vol magie heeft zich voor mij geopend.


Het tweede jaar ben ik open en vol verwachting ingegaan. Het gaf ten eerste een diepgang op het
Keltische jaarwiel. Mirjam nam ons mee naar diepere kunde omtrent het wiel. Als ik terugkijk op mijn ervaringen voelt het voor mij alsof ik in dit jaar alles heb kunnen laten landen in mezelf. We zijn in een zachte bedding voor elkaar als groep langs alle stadia van vrouw zijn gegaan. Een wiel rond vol heling. Het creëren van een bedding waarin al dat nieuwe bewustzijn zich kan nestelen, wortel kan schieten, gekoesterd kan worden en kan groeien.


Het energetisch opnieuw geboren worden; eerste stadium in het wiel, maakte dat ik mijn pijn
omtrent de omstandigheden rondom mijn geboorte en wat ik het heb laten betekenen, opnieuw heb
kunnen doorvoelen en een plek heb kunnen geven. Tijdens de zomer na het herenigen van het mannelijk en het vrouwelijk in mezelf (heilig huwelijk), is er in mij iets veranderd. Op dat moment voelde ik een intense drang naar zakken in mezelf. Meer natuur, meer stilte, meer ruimte. En het zijn met het ‘niet weten’. Voelen dat ‘totale overgave’ mijn sleutel is tot alles.


Het ritueel omtrent moederschap voelde voor mij als levensveranderlijk. Om zo kwetsbaar te
mogen zijn, zo jezelf en dan zo bevestigd te worden en geëerd….. Wat er nog ooit gebeurd: ik weet
mijn gesteund, ik weet dat ik er helemaal mag zijn. Ik heb het doorvoeld en ervaren.
Priesteresschap was eerst gewoon een woord, maar nu vind ik het terug in het diepste van mezelf.
Het is bewustzijn dat uit de fles is en niet meer terug kan. Ik heb mezelf beter leren kennen, mijn
kracht, mijn eigen zijn ontrafeld en geniet voortaan van een diepe liefde voor mezelf, een dieper
contact met de natuur, met de magie om ons heen en met de bron van liefde en licht die we allemaal
zijn.

Cecile